ankgenc sinema

SİNEMA YAZ OKULU (Orta Okul ve Liseler İçin)

Gençlerle Sinema Yaz Okulu;
 Sinematek Film Eğitimlerinin Orta Okul ve Liseliler için özel hazırlanmıştemel sinema kursudur.
2 hafta boyunca,  Hafta İçi Her Gün, toplam 30 ders saati sürer. Kursun kontenjanı 8 kişidir.

Kimler İçin; Orta Okul ve Liseli Gençler için uygundur. 

Anahtar Özelliği; Kamera Kullanımı, Senaryo Yazımı, Kurgu Montaj, Çekim Teknikleri, Işık, Ses ve Mikrofon kullanımı öğretilecek ve Kısa Film ve Belgesel Film çekimleri yapılacaktır. 

Başarı Sertifikası; Atölyede yapılan grup kısa filmi haricinde, kendi kısa filmini tamamlayan öğrencilerimize “Başarı Sertifikası” verilir.

EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ / 2019

17-28 Haziran 2019
Hafta İçi Günler
Sabah Grubu: 10.00-13.00 (Orta Okular için)
Öğlen Grubu: 15.00-18.00 (Liseler için )

  ÜCRET : 750-TL (iki taksitle ödenebilir)

ÖN KAYIT: Mesaj veya WhatsApp : 0.555.7477557 (Ad – Soyad, Atölye adı yazarak ön kayıt yaptırabilirsiniz)

Gençlerimizle Sinemayı Öğrenip, Film Çekiyoruz

Sinema yazarı Banu Bozdemir’in çocuklar için hazırladığı Küçük Sinemacılar kitabını referans alarak oluşturduğumuz kurs programında, çocuklara film üretim süreçlerinin bizzat içinde bulunmalarını sağlayarak ve yaratım becerilerini geliştirip, hikayesini kendilerinin yazacağı bir filmi çekmeleri sağlanacaktır.
“Kuşkusuz sinema, hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Hayallerimizdeki her şeyin beyazperdede canlandığını görmek ise adeta bir sihirbazlık gösterisi… Sinema, 19. yüzyılın ortalarına doğru yedinci sanat olarak bulundu. Bulunuşundan itibaren teknolojik gelişimleri de takip ederek insanları bir araya getiren bir seyirlik haline geldi.” 
Lumiere Kardeşler’in seyircinin üzerine sürdüğü ilk trenin paniğinden sonra sinema, sürekli olarak farklı yolculuklara çıktı, çok yollar kat etti. “Küçük Sinemacılar” ile sinema tarihine yolculuk yapmanın yanı sıra, kafamızdaki bir fikri senaryoya aktarmayı ve hayal ettiklerimizi bir film olarak nasıl çekeceğimizi de öğreniyoruz. Birlikte çıkacağımız bu keyifli yolculukta, sinemanın sadece beyazperdede gördüğünüz oyunculardan ibaret olmadığını, arkasında ses teknisyeninden, sanat grubuna kadar yüzlerce insanın çalıştığını, küçük dostlarımıza anlatmak istiyoruz. Bu eğitim programı aynı zamanda çocuklarımızın bu yolculuğu en iyi şekilde tamamlayarak, severek yapabileceğiniz başka mesleklerin de olduğunu göstermek amacıyla hazırlandı. Bu atölye küçük dostlarımızın sinemaya ilk adımları olacak.

Kurs Bilgileri

  • Eğitimle ilgili tüm materyal Sinematek tarafından sağlanır. Atölyemizde video kameralar, ışık setleri, ses ekipmanları, kurgu seti bulunmaktadır.
  • Tüm Sinematek eğitimlerinde sınırsız teorik ve pratik destek ömür boyu sürer.
  • Kursun kontenjanı 8 kişidir.
  • Çocuklarımızın eğitimi sırasında velilerin bekleyeceği alanımız bulunmaktadır.
  • Kursun sonunda öğrencilerimize başarı sertifikası, ders notları ve ders sırasında yapılan uygulamalar verilir.
  • Kursa kayıt sırasında velilerin, kayıt formunu doldurmaları gerekir.
  • Eğitmen: Özge Sunar – Babak AGP – Gülşah Güneş

    DERS KONU BAŞLIKLARI
    – Sinema ile ilgili genel bilgiler ve kavramlar
    – Kameralar, Çekim teknikleri ve uygulama + Ev Ödevi
    – Kurgu / Montaj Programına Giriş + Ev Ödevi
    – Kamera hareketleri ve uygulama 
    – Ses ve mikrofon kullanımı +- Işık ve ışığın kullanımı 
    – Animasyon Film Nasıl Çekilir ve uygulama + Ev Ödevi
    – Senaryo yazım çalışmaları; Ev Ödevi- Evde ebeveynlerle senaryo yazma
    – Çekim senaryosu ve öykünün görsel tasarımı
    – Proje filmi Çekimi + Görüntülerin Montajlanması Ev Ödevi

  • – Film Galası ve Kokteyl

İletişim :

TEL: 0 312 425 41 29  GSM: 0 555 747 75 57

Adres : Büklüm Sokak. No:16 / Bahçe Kat / Kavaklıdere (Akay Hastanesi’ne Yakın)

AYRINTILI ATÖLYE BİLGİLERİ, KATILIM KOŞULLARI


Film Yapım ve Yönetmenlik Atölye'sinin amacı, öğrencilerine TV'de, sinemada gördükleri filmlerin nasıl çekildiğini öğrenerek kendi projelerini kendileri yönetmek ve kurgulamayı öğretmektir. Eğitim içeriği ve kapsamıyla alanının en iyilerindendir. 12 ders; teorik ve pratik olarak yapılıyor. 'Atölye' dememizin nedeni de pratik uygulamaların yoğun olması. Ayrıca teorik dersler sırasında konuyla ilgili eğitim filmleri gösteriliyor.

Doğrudan 11-14 yaş çocuklara yönelik olan bu atölyemizde, en temel düzeyde çocuklarımızın yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ve onlara erkenden film yapma ve film izleme duygusunu vermek, temel amaçlardandır.

ATÖLYE BİLGİLERİ

  • İlgili tüm eğitim materyali tarafımızdan sağlanır. Atölyemizde amatör ve profesyonel video kameralar, ışık setleri, ses ekipmanları, kurgu seti bulunmaktadır.
  • Atölyemiz 12 Hafta, yaklaşık 50 saat sürmektedir. Çalışmalar sırasında 5-6 saat süren çekim uygulamaları yapılır. Her katılımcı en az 1 kısa film, 1 sosyal reklam veya klip, 1 belgesel çalışması ve teknik çalışma çekimleri yapmaktadır.
  • Tüm Sinematek atölyelerinde sınırsız teorik ve pratik destek ömür boyu sürer. Ayrıca atölyede kurulan arkadaşlıklar gelecek projelerde de size yardımcı olmaktadır.
  • Atölye en az 5, en çok 12 kişilik grupla gerçekleştirilir.
  • Kesin kayıt sırasında peşin ödemeye ve sinematek aile kulübü üyelerine indirim yapılmaktadır.
  • Eğitimlerini başarıyla bitiren tüm öğrencilerimiz "Sinematek Aile Kulübü"ne üye olacaklardır. Kulübümüz hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.
  • Atölye sonunda başarıyla bitiren öğrencilerimize Başarı Serifikası, ders notları DVD'si, ders sırasında yapılan uygulamaların DVD'si ve "Sinematek Aile Kulübü Üyeliği" belgesi verilir.

ATÖLYE KATILIM KOŞULLARI:

  • Grup çalışmasına uyum,
  • Derslere devam etme, aktif katılım,  ( 3 Ders mazeretsiz devamsızlık halinde sertifika verilmez.)
  • Yardımlaşma ve atölyedeki araç gereçlerin kullanımı konusunda hassasiyet,

FİLM YAPIM VE YÖNETMENLİK ATÖLYESİ EĞİTİM PROGRAMI


Yetişkinlere yönelik atölyemizin programı aşağıdadır, çocuklara sinema atölyemizde, uzman eğitmenler eşliğinde çocukların anlayabileceği düzeyde aktarılacaktır.

  1. Kameralar; kamera kullanımı, insan ve mekan-doğa ölçekleri, açılar, profiler, plan, sahne, sekans, kamera eksen hareketleri; pan, tilt, diyagonal ve pedestal hareketi, iki veya daha çok aksiyonu tek planda göstermek.
  2. Senaryo; senaryo biçimleri, senaryoya giriş, karakter yaratma, üç boyutlu karakter analizi, sinopsis, tretman, film öyküsü, biçimsel alıştırma uygulamaları.
  3. Kamera uygulamaları; kamera hareketleri, takip, amors, aks, açı x karşı açı, dolly takipleri, çekim senaryosu, storyboard, döküm, reji tasarım (niçin o planda çekeriz), dekupaj, iki kişilik çekimler.
  4. Reji Bilgileri; harekette kesme, durağanda kesme, kadraj doldurma-boşaltma, kompozisyon oluşturma, aksiyonları bölmek, uygulamalar.
  5. Kurgu; çekilen görüntülerin bilgisayara aktarımı, kurgu teorileri, en iyi kurgu nasıl yapılır?, kaba kurgu, ince kurgu, efektler, müzik ekleme, yazı yazma. (Adobe Premiere programı kullanılmaktadır.)
  6. Monolog Çalışması; tek bir kişinin gösterildiği, karakter ve olay yaratma ve oluşturulan karakter ve olaya uygun reji çalışması, oyuncu çalışması.
  7. Işık ve Aydınlatma; temel aydınlatma, ışık kaynakları, kelvin değerleri, filmlerden aydınlatma örnekleri, ışık çeşitleri, filtreler, ışık uygulaması.
  8. Ses ve seslendirme, ses kaydı; sesin tarihi, mikrofonlar ve gelişimi, mono, stereo, surround ses, dublaj, senkron, sesli çekim geleneği, ses kaydı uygulaması, film örnekleri, ses efektleri ve uygulaması.
  9. Sanat Yönetimi; dekor, kostüm, aksesuar, makyaj, plastik makyaj.
  10. Diyalog çekimleri; iki kişinin oynadığı olay/karakter çalışması, reji, dekupaj ve oyuncu çalışmaları.
  11. Uygulama Dersleri; prodüksiyon aşamaları semineri, oyuncu yönetimi, karakter çalışması, uygulama çekimleri.
  12. Bitirme projesi çekimi; her katılımcı kendi yazdığı veya grup tarafından yazılacak kısa filmi yönetecek ve kurgulamaktadır. Gerekli ekip/ekipman desteği tarafımızdan sağlanır.
 

facebook

twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."

bülten

Eğitim ve Etkinlik Duyuruları İçin Mail Listemize Abone Olun, Sizi Aylık Bültenimizle Bilgilendirelim!
İsim
E-mail

film ekipmanlariSinematek Ailesine Özel İndirimli Kiralama Seçenekleri!