Makaleler

   
   

senaryoist-1

EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ 2021
 
EĞİTİMLERİMİZ CORONAVİRÜS TEDBİRLERİ GEREĞİ ONLİNE OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR!
 
EĞİTİM TARİHLERİ KATILIMCININ VE EĞİTMENİN ORTAK UYGUN GÜNLERİ DOĞRULTUSUNDA BELİRLENECEKTİR. 
 
İLK AŞAMADA HAFTA İÇİ YA DA HAFTA SONU SEÇENEKLERİNDEN BİRİNİ SEÇİP ÖN KAYIT OLUŞTURMANIZ YETERLİDİR.

Online Özel Senaryo Atölyesi

(Kayıt Devam Ediyor)

  6 Hafta Boyunca / Haftada 1,5 Saat

 2.500 TL  (EFT / HAVALE)       

 9 Saat Eğitim 

ONLİNE BAŞVURU FORMU

Online Özel Senaryo Atölyesi'ne ön kayıt yaptırmak için Online Başvuru Formu'nu kullanabilirsiniz. Başvurunuzun alınmasının ardından, kesin kayıt için gerekli bilgiler, eğitim bilgilendirme görüşmesi ve ödeme seçenekleri e-mail ve telefon yoluyla size iletilecektir.

SMS ÖN KAYIT
Ad / Soyad, Katılmak istediğiniz atölye, mail adresinizi yazarak 0533 583 08 78 numaralı telefona gönderiniz.

Online Özel Senaryo Atölyesi: Sinematek Senaryo ve Dramatik Yazarlık Eğitimlerinin temel kursudur. 6 hafta, haftada 1 gün x 1,5 saat, toplam 9 ders saati sürer. Eğitim yalnızca bir katılımcı ile gerçekleşmektedir. 

Kimler İçin: Herhangi bir alanda (Uzun metraj, kısa film, belgesel... senaryosu) film öyküsü yazmak isteyen, yazdığı senaryoyu doğru dramatik kurgu ile tekrar ele almak isteyen, yazmaya meraklı olan herkes içindir.

Anahtar Özelliği:
S
enaryonun nasıl ve ne biçimde yazılacağı anlatılır ve dramatik yazarlık eğitimi verilerek, katılımcıların dramatik olay ve karakter oluşturması beklenir. Dramatik olay örgüsü ve karakterin yolcuğunu anlatarak, 'iyi' senaryonun püf noktaları anlatılır. Ayrıca senaryoyu çeşitli kurumlara sunma biçimleri anlatılarak katılımcıları bu alanda yönlendirmeyi hedefler.

Kur Sistemi:
Senaryo Atölyesi, senaryo öğretisinin temel kavramlarını öğretmeyi amaçlar. 6 haftalık temel eğitimi tamamlayan katılımcılar, hazırladıkları uzun metraj film tretmanı ile "Senaryo Geliştirme" kursuna atölyesine katılabilirler. Ayrıca öğrencilerimiz yönelmek istedikleri diğer alan kurslarını (Film Yapım ve Yönetmenlik, Film Analizi, Kurgu/Montaj...) seçebilirler. Öğrencilerimizin devam edecekleri diğer kurslar indirimlidir.

Başarı Sertifikası:
Kursa yüksek oranda katılım gösteren ve ilk kurun sonunda 1 kısa metraj film senaryosu hazırlamış öğrencilerimize 'Başarı Sertifikası' verilir.

Adres ve Ulaşım: Şair Latifi Sokak. Daci Apt. No:6 Daire: 2 Moda/Kadıköy I Harita
GSM: 0533 583 0878  e-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Eğitmenlerimiz

ONLİNE SENARYO ATÖLYESİ

6 HAFTALIK DERS PROGRAMI

1- Senaryo Yazım Formatları: Temel hikâye anlatım türlerinin sunumu. Amerikan Format ve Fransız Format senaryo biçimlerinin detayları, sahne, sekans, mizansen ve diyalog yazımı gibi senaryonun temel yapı taşları ile ilgili uygulamalı anlatımlar.

2- Yapımcılara Sunulacak Temel Çalışma Dosyaları: Örnekler üzerinden, “önerme”, “sinopsis”, “film öyküsü”, “tretman” ve “senaryo” çalışmaları. Senaristin ön çalışma aşamalarının tüm detayları ile uygulamalı anlatımı.

3- Bir Karakter Yaratmak: Üzerine yüzlerce sayfalık anlatı yapısı kurulacak olan özgün, tutarlı ve derinlikli “karakter” yaratma çalışmaları. Sinema tarihinden yol gösterici ve çarpıcı örnekler ışığında anlatı yapısına uygun karakter sunum dosyalarının hazırlanması.

4- Üç Bölümlü Dramatik Yapı: “Serim” – “Düğüm” – “Çözüm” başlıkları ile üç bölümlü dramatik yapının örneklerle anlatımı ve katılımcıların film öyküsü taslaklarındaki temel dönüm noktalarının belirlenmesi.

5- Dramatik Yapıda “Olay” Yaratmak ve Sinema Tarihine Kısa Bir Bakış: “Büyük Olay”, “Küçük Olay” ve “Yan Olay” başlıkları üzerinden, üç bölümlü dramatik yapının tamamlayıcısı niteliği taşıyan “olay yaratmak” konusunun işlenmesi ve sinema tarihinin yerli-yabancı başarılı örneklerinin sunumu.

6- Senaryo – Film Karşılaştırması: Yakın dönem sinema tarihine etki etmiş yerli ya da yabancı bir filmin orijinal senaryosunun ilk 20 sayfasının detaylı okunması ve incelenmesi. Ardından filmin ilk 20 dakikasının eş zamanlı olarak izlenmesi ile senaryo – film karşılaştırması yapılması. 

*6 haftalık program içerinde, ilk 3 hafta hafif, son 3 hafta yoğun olmak üzere, gerek ders esnasında, gerekse haftalık ödev olarak senaryo yazım pratikleri gerçekleştirilmektedir.

BİTİRME PROJESİ ve SERTİFİKA alabilmek için; 1 kısa metraj film senaryosu gereklidir.