Makaleler

yaz okulu banner

Film Yapım ve Yönetmenlik Atölyesi; Sinematek Film Yapımı Eğitimleri'nin temel kursudur. Yaz okulu'nda 9 ders, 2 hafta boyunca haftaiçi her gün toplam 27 ders saati sürer. Kursun kontenjanı her bir grup için 8 kişidir.

Kimler İçin; Sinema ve Görsel Sanatlar dünyasına adım atmak isteyen, merak eden, kısa film, reklam, belgesel, tanıtım filmi vs. çekmek isteyen herkese uygundur.

Anahtar Özelliği; Kamera kullanımı, sinematografi, yönetmenlik teorisi ve uygulamaları, kurgu, ses, ışık ve senaryo başlıklarıyla, temel sinematografik konuların tamamı anlatılır ve derslerin yarısından fazlası pratik uygulamalarla yürütülür.

Bitirme Ödevi; Eğitimden sonra, Bitirme Ödevi yapmak için eğitmenler ve diğer öğrencilerle birlikte proje yapım toplantılarına katılım gerekir. Başarı sertifikası almak için Bitirme Projesinin teslim edilmesi gerekir.

İleri Düzey; Temel eğitimlerini bitiren öğrenciler, dilerlerse aynı alandaki atölyelere (Belgesel Film Yapım, Kısa Film Uygulamaları vs.) devam edebilir, dilerlerse diğer alanlardan temel eğitimleri (Senaryo 1, Kurgu/Montaj 1 vs.) alabilirler.

FİLM YAPIM ve YÖNETMENLİK YAZ OKULU
EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ 2019

 Gündüz ve Akşam Grupları

29 Haziran - 7 Temmuz

  2 Hafta Boyunca - Toplam 9 Gün / 27 Saat

Hafta İçi Her Gündüz ya da Akşam

Gündüz Grubu: 15:00 - 18:00 

Akşam Grubu: 19.00-22.00

  • 1.600-TL + KDV (Nakit ödeme)        
  • 1.650-TL  + KDV (KK Tek Çekim)     
  • 1.700-TL  + KDV (Bonus 4 Taksit)    
    9 Gün - 27 Saat Eğitim

ist-ayrintili-bilgi ist-egitim-programi

Film Yapım ve Yönetmenlik Kursu; Sinematek Film Yapımı Eğitimleri'nin temel kursudur. Film Yapım ve Yönetmenlik Kursu'nun amacı, öğrencilerine televizyon ve sinema filmlerini, klipleri, reklamları ve belgeselleri yönetmenin mantığını anlatarak kendi projelerini (Kısa Film, Belgesel, Tanıtım Filmi, Klip...) nasıl gerçekleştireceklerini öğretmektir. Film Yapımı ve yönetmenlik eğitiminin yanında, senaryo, ses, ışık ve kurgu uygulamalarına da temel seviyede değinilir. Eğitim içeriği ve kapsamıyla alanının en iyilerindendir. %70 ağırlığında pratik eğitim uygulanır. Teorik bölümde, anlatılan konuya uygun eğitim materyalleri gösterilir. Pratik bölümde ise öğrencilerden dersin konusuna uygun olarak pratik uygulamaları yapması beklenir.

Temel eğitimini tamamlayan öğrenci, uzmanlaşmak istediği alanda istediği modülü seçerek, eğitimine devam edebilir. Örneğin; belgesel film yapmak isteyen öğrencilerimiz, 'Belgesel Film Yapım' atölyemizi tercih edebilir ya da senaryo alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz 'Senaryo' kurslarından birine devam edebilir.

Film Yapım ve Yönetmenlik Kursunu başarıyla bitiren öğrenciler dilerlerse "Film Çetesi"ne katılarak, hayat boyu eğitimlerine devam ederler.

KURS BİLGİLERİ

  • Eğitimle ilgili tüm materyal Sinematek tarafından sağlanır. Bünyemizde amatör ve profesyonel video kameralar, ışık setleri, ses ekipmanları, kurgu seti bulunmaktadır.
  • Kursumuz 10 ders sürmektedir. Pratik uygulamalar sırasında dersin süresi uzayabilir. Uygulamalara katılım zorunludur. İstisnai durumlarda, derslere veya uygulamalara katılamayan öğrenci, hiçbir ücret ödemeden telafi dersine alınır.
  • Tüm Sinematek eğitimlerinde sınırsız teorik ve pratik destek ömür boyu sürer.
  • Kursun kontenjanı 10 kişidir.
  • Öğrenci, dilerse başka bir eğitime geçiş yapabilir, 1 yıl süreyle eğitimini dondurabilir. İlk dersin sonunda eğitimden memnun kalmadığı taktirde ücret iadesi isteyebilir.
  • Öğrenci, en az %65 oranında devamlılık göstermek zorundadır, devamsız olan öğrenciye ücret iadesi ve başarı sertifikası verilmez.
  • Eğitimlerini başarıyla bitiren tüm öğrenciler "Sinematek Aile Kulübü"ne üye olacaklardır. Kulübümüz hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.
  • Kursun sonunda başarıyla bitiren öğrencilerimize başarı sertifikası, ders notları ve ders sırasında yapılan uygulamalar verilir.
  • Kursumuzda yaş sınırı yoktur. 14-18 yaş aralığındaki öğrencilerden aile onayı beklenir.

Film Yapım ve Yönetmenlik Kursu Eğitim Programı


Derslerimizin başlıkları aşağıdaki gibidir. Ayrıntılı içerik bilgisi için bize ulaşın.

  1. Kamera Uygulamaları
  2. Sinematografi
  3. Yönetmenlik
  4. Prodüksiyon Aşamaları
  5. Kurgu/Montaj
  6. Senaryo
  7. Sanat Yönetimi
  8. Işık ve Aydınlatma
  9. Ses ve ses kaydı, müzik

BİTİRME PROJESİ:

Her katılımcı kendi yazdığı veya grup tarafından yazılacak kısa filmi yönetecek ve kurgulayacaktır. Ön prodüksiyon aşaması için Sinematek bünyesinde Proje Yapım Toplantılarına katılmak zorunludur. Gerekli ekipman desteği tarafımızdan sağlanır.

  • ‘Film Yapım ve Yönetmenlik Kursu’, Sinematek Film Yapımı Eğitimlerinin temelini oluşturur.
    • Temel eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz ek atölye ve kurslarla çalışmak istedikleri alan hakkında daha fazla ders alabilirler.

Film Yapım ve Yönetmenlik Yaz Okulu Ücret Bilgisi


En Az 30 Saat Eğitim+Eğitim Sonrası Destek;

  • 590-TL (Nakit Fiyatıdır.)
  • 610-TL (Kredi Kartından Tek Çekim Fiyatıdır.)
  • 635-TL (Bonus Kartlara 4 Taksitli Fiyatıdır.)

SİNEMATEK İSTANBUL


Halitağa Cd. Şadırvan Sitesi A Blok No:26/8 Altıyol/Kadıköy

TEL: 0216 450 44 68

Çalışma saatleri, harita ve diğer iletişim bilgileri için tıklayınız.

Film Yapım ve Yönetmenlik Kursu Eğitmenleri


Yücel Ünlü - Kamera, Yönetmenlik, Işık, Ses Uygulamaları

Hakan Hücum - Yönetmenlik, Işık, Kurgu Uygulamaları

Eğitmenlerimizin tamamını görmek için tıklayın.

SMS ÖN KAYIT
Ad / Soyad, Katılmak istediğiniz atölye, mail adresinizi yazarak 0532 423 58 35 numaralı telefona gönderiniz.

ONLİNE BAŞVURU FORMU

Sinema Yaz Okulu eğitimlerimize ön kayıt yaptırmak için Online Başvuru Formu'nu kullanabilirsiniz. Başvurunuzun alınmasının ardından, kesin kayıt için gerekli bilgiler, eğitim bilgileri ve ödeme seçenekleri e-mail ve telefon yoluyla size iletilecektir.

Adres ve Ulaşım: Caferağa Mah. Şair Latifi Sok. No:6/2 Moda / Kadıköy
GSM: 0532 423 58 35   e-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.