Makaleler

yaz okulu banner


SİNEMA YAZ OKULU

19 yıl önce başlattığımız 'Sinema Yaz Okulu'muz bu yıl da devam ediyor! Haftaiçi hergün 3 saat farklı gruplarla; yazıyoruz, çekiyoruz, kurguluyoruz! Siz de size uygun olan grubu seçin ve bizlere katılın, yaz aylarında sinema yapmanın keyfine varın.

Sinema Yaz Okulu'muz kış dönemi atölyelerimizden farklı olarak haftaiçi hergün yapılır ve toplam 2 hafta / 10 gün sürer. Teorik ve pratik olmak üzere ortalama 30 saat süren atölyede; kameralar ve kamera kullanımı, objektifler, filtreler ve ışık kullanımı, çekim denemeleri, ışık, ses, kurgu, film okumak,  belgesel metni ve bitirme projesi gibi dersler işlenmekte ve uygulamaları yapılmaktadır. Atölye süresince her öğrencimizin 2 mini film, belgesel yapması, atölye sonunda ise 5-10 dk.lık bir kısa film veya belgesel çekmesi başarı sertifikası almak için zorunludur. Ayrıntılı atölye içeriği ve katılım şartları bilgisi için tıklayınız.

Atölyemiz bittikten sonra Film Çetesi ile ortak proje yürütülmektedir.


SİNEMA YAZ OKULU 2018
EĞİTİM ve ÜCRET BİLGİSİ

11 - 22 Eylül

2 Hafta Boyunca
Hafta içi her gün
15.00 -18.00 saatlerinde

 
    • 1.250-TL (Nakit ödeme)
      25 Saat Eğitim + Eğitim Sonrası Destek

 ÖN KAYIT İŞLEMİ


DERSLER VE UYGULAMALAR, EĞİTMENLERİMİZ

  • Belgesel Film Yapım Atölyesi Eğitim Programı için Tıklayınız.

 ÖN KAYIT İŞLEMİ

Sinema Yaz Okulumuza katılmak için öncelikle ön kayıt formunu doldurmalısınız. Ön kayıt işleminden sonra gerekli bilgiler telefon ve e-mail yoluyla size iletilecektir. Ön kayıt işlemi ücretsizdir. Kesin kayıt ve ödeme ilk ders öncesinde yapılır.

onkayit


AYRINTILI ATÖLYE BİLGİLERİ, KATILIM KOŞULLARI


Belgesel Film Yapım Atölye'sinin amacı, öğrencilerine TV'de, sinemada gördükleri belgesellerin nasıl çekildiğini öğreterek kendi projelerini kendileri yönetmek ve kurgulamayı öğretmektir. Eğitim içeriği ve kapsamıyla alanının en iyilerindendir. 10 ders; teorik ve pratik olarak yapılıyor. 'Atölye' dememizin nedeni de pratik uygulamaların yoğun olması. Ayrıca teorik dersler sırasında konuyla ilgili eğitim filmleri gösteriliyor.

Atölyede hepimiz eşitiz. alternatif bir eğitim atmosferi, demokratik bir ortam var. Her şeyi yaparak öğreniyoruz. Yeni dostluklar, arkadaşlıklar geliştiriyoruz.

Katılımcıların, eğer varsa, kendi kameralarını atölyeye getirmesi, öğrencinin kamerasını tanıması açısından faydalı olmaktadır. Fakat kamerası olmayan ve almak isteyen öğrenciler, tanıtım dersimizdeki "kamera satın alırken?" dersimizden sonra karar verebilirler. 

Atölyemizi başarıyla bitiren öğrencilerimiz "FİLM ÇETESİ"ne transfer oluyor!

ATÖLYE BİLGİLERİ

  • İlgili tüm eğitim materyali tarafımızdan sağlanır. Atölyemizde amatör ve profesyonel video kameralar, ışık setleri, ses ekipmanları, kurgu seti bulunmaktadır.
  • Atölyemiz 2 hafta-hatfaiçi her gün-toplam 10 gün-30 saat sürmektedir. Derslerden biri tüm grupları kapsayacak çekim gezisi olacaktır. Bu gezi en az 6 saat sürer.Her katılımcı en az 1 kısa film, 1 belgesel çalışması ve teknik çalışma çekimleri yapmaktadır.
  • Tüm Sinematek atölyelerinde sınırsız teorik ve pratik destek ömür boyu sürer. Ayrıca atölyede kurulan arkadaşlıklar gelecek projelerde de size yardımcı olmaktadır.
  • Atölye en az 5, en çok 12 kişilik grupla gerçekleştirilir.
  • Kesin kayıt sırasında Sinematek aile kulübü üyelerine indirim yapılmaktadır.
  • Eğitimlerini başarıyla bitiren tüm öğrencilerimiz "Sinematek Aile Kulübü"ne üye olacaklardır. Kulübümüz hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.
  • Atölye sonunda başarıyla bitiren öğrencilerimize Başarı Serifikası, ders notları DVD'si, ders sırasında yapılan uygulamaların DVD'si ve "Sinematek Aile Kulübü Üyeliği" belgesi verilir.

ATÖLYE KATILIM KOŞULLARI:

  • Grup çalışmasına uyum,
  • Derslere devam etme, aktif katılım,  ( 3 Ders mazeretsiz devamsızlık halinde sertifika verilmez.)
  • Yardımlaşma ve atölyedeki araç gereçlerin kullanımı konusunda hassasiyet,
  • Yaş ve eğitim sınırı yoktur. 18 yaşından küçükler için ailesinden izin belgesi istenir.

BELGESEL FİLM YAPIM ATÖLYESİ EĞİTİM PROGRAMI


  1. Kameralar; kamera kullanımı, insan ve mekan-doğa ölçekleri, açılar, plan, sahne, sekans, kamera eksen hareketleri; pan, tilt, diyagonal ve pedestal hareketi, iki veya daha çok aksiyonu tek planda göstermek.
  2. Belgesel türleri; gezi, tarih, arkeoloji, spor, bilimsel, haber, mimari, biyografi, doğa, hayvan, insan... belgeselleri ve örnekleri.
  3. Mekan belgeselleri; Bir mekanın öne çıkacağı öykü yazma ve çekme, kurgulama. 5-15 dk’lık kısa çalışma.
  4. İnsan belgeselleri; bir kişiyi karakteristik özellikleriyle, çevresiyle, yaptığı işlerle, kişinin önemli yönlerini öne çıkararak tanıtma, 5-10 dk’lık kısa belgesel çalışması.
  5. Röportaj; bir kişiyle röportaj yapılması ve röportaj çekim teknikleri, stüdyo, sokak, işyerinde röportaj ve ışık uygulamaları.
  6. Kamera uygulamaları; kamera hareketleri, takip, amors, aks, açı x karşı açı, dolly takipleri, çekim senaryosu, storyboard, döküm, reji tasarım (niçin o planda çekeriz), dekupaj, iki kişilik çekimler.
  7. Reji uygulamaları; Harekette kesme, durağanda kesme, kadraj doldurma-boşaltma, kompozisyon oluşturma, uygulamalar.
  8. Kurgu; çekilen görüntülerin bilgisayara aktarımı, kurgu teorileri, filmimiz için en iyi kurgu nedir?, kaba kurgu, ince kurgu, efektler, geçişler, müzik ekleme, yazı yazma. (Adobe Premiere programı kullanılmaktadır.)
  9. Işık ve Aydınlatma; temel aydınlatma, ışık kaynakları, kelvin değerleri, filmlerden aydınlatma örnekleri, ışık çeşitleri, filtreler, ışık uygulaması.
  10. Ses ve seslendirme, ses kaydı; sesin tarihi, mikrofonlar ve gelişimi, mono, stereo, surround ses, dublaj, senkron, sesli çekim geleneği, ses kaydı uygulaması, film örnekleri, ses efektleri ve uygulaması.
  11. Sanat Yönetimi; dekor, kostüm, aksesuar, makyaj, plastik makyaj.
  12. Uygulama Dersleri; Prodüksiyon aşamaları semineri, oyuncu yönetimi, karakter çalışması, uygulama çekimleri.
  13. Bitirme projesi çekimi; her katılımcı kendi yazdığı veya grup tarafından yazılacak belgeseli yönetmekte ve kurgulamaktadır. Gerekli ekip/ekipman desteği tarafımızdan sağlanır.